streda 29. apríla 2020

Zemiakový prívarok z maslovej tekvice


Zemiakový prívarok z maslovej tekvice 

1 maslová tekvica
2 väčšie zemiaky
1 čajová lyžička rozmarínu
1 čajová lyžička soli
Čierne korenie
1 väčšia cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1/2 litra Zeleninového vývaru
1 polievková lyžica masla
2 polievkové lyžice olivového oleja

Počet porcií: 4 osoby 
Čas prípravy: 1 hod.

Ako prvé si pripravíme zeleninu. Zeleninu poriadne umyjeme, ošúpeme a nakrájame. V hrnci si rozohrejeme olivový olej, ku ktorému pridáme dusiť najprv cibuľku, potom cesnak, tekvicu a zemiaky. Chvíľu všetko spolu dusíme a potom prisypeme drvený rozmarín. Po 2-3 min. podlejeme zeleninovým vývarom a necháme variť pokiaľ zelenina nezmäkne. Ja varím v tlakovom hrnci cca 30 min. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa potreby. Všetko spolu dobre premiešame a povaríme ešte 2-3 min. Odstavíme zo šporáka a primiešame na záver maslo do prívarku. Prívarok podávame buď s čerstvým pečivom alebo s tofu karbonátkami (viď recept na mojom blogu). Dobrú chuť priatelia!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author