štvrtok 16. apríla 2020

Kuracia čína


Kuracia čína 

300g kuracích pŕs

Na Marinádu: (1/2 čajovej lyžičky soli,
1 čajová lyžička mletej sladkej papriky,
štipka štipľavej mletej papriky,
1 polievková lyžica olivového oleja,
1/2 čajová lyžička strúhaného badiánu,
2 čajové lyžičky nastrúhaného zázvoru,
2 strúčiky cesnaku,
2 rozdrvené klinčeky,
1/2 čajovej lyžičky škorice,
2 polievkové lyžice medu, 
4 polievkové lyžice sójovej omáčky)

1 väčšia Cibuľa na väčšie mesiačiky nakrájaná
1 balenie Mix mrazenej zeleniny na Čínu (dala som Billa wellness china)
1/2 z menšieho póru (na pásiky nakrájané)
Štipka Soli
2PL olivový olej 
250 ml kurací alebo zeleninový vývar 
100 ml studenej vody
1 polievková lyžica hladkej múky
Príloha - Ryža Basmati

Počet porcií: 5-6 osôb 
Čas prípravy: 1 hod. 30min.

Najprv si umyjeme a nakrájame kuracie, ktoré následne marinádujeme. Marinádu si pripravím zo všetkých vyššie uvedených surovín. Všetko dobre premiešame a kuracie dáme do chladničky odležať aspoň na 1 hod., nech sa nám všetky chute prepoja. Medzičasom si môžme uvariť rýžu Basmati. Keď už máme odležané kuracie, zoberieme si veľkú panvicu alebo wok, do ktorej nalejme olivový olej. Do rozohriatého oleja najprv vložíme kuracie, chvíľu orestujeme. Následne pridáme cibuľu a takisto chvíľu orestujeme. Vysypeme mrazenú zeleninu, dobre premiešame, podlejeme vývarom a dusíme všetko spolu cca 10 min. Na záver pridáme pórik a dusíme všetko spolu dalších 5 min. V 100 ml studenej vody si rozmiešame hladkú múku, ktorú na koniec vylejeme do našej Číny :) dobre premišame, necháme chvíľu povaríte 2-3min. a potom odstavíme z ohňa. Čínu je dobre ochutnať tesne pred koncom. Ak sa Vám zdá príliš slaná alebo sladká, treba podľa vašej chuti pridať buď viac soli a korenia alebo medu (poprípade kokosového cukru). Dobrú chuť priatelia! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author