nedeľa 26. apríla 2020

Kuracie kari rizoto


Kuracie kari rizoto

500g ryže na rizoto
2 cibuľa
3 mrkvy
300g kuracie prsia
1 malý pórik
1 malá konzerva hrášku
Soľ
Čierne korenie
Sušený cesnak
Kari korenie
Červená sladká paprika
6-7 klinčekov
Olivový olej

Najprv si namarinujeme kuracie mäso. Kuracie prsia si dobre umyjeme, vyčistíme ak treba, osušíme a nakrájame na malé kocky. V miske si zmiešame olej (2 polievkové lyžice oleja), červenú sladkú papriku (1/2 čajovej lyžičky papriky), kari (1/2 čajovej lyžičky), sušený cesnak (1/2 čajovej lyžičky), soľ (1/2 čajovej lyžičky) a čierné korenie (štipka korenia). Kuracie kocky premiešame v miske s marinádou a necháme v chlade odležať aspoň 1 hod. Medzičasom si pripravíme v jednom hrnci rýžu. Rýžu si trochu orestujeme na oleji a potom podlejeme cca 1 litrom vody. Pridáme očistenú celú cibuľu, do ktorej sme pozapichovali 6-7 klinčekov. Následne dochutíme 1 lyžičkou kari, trochu soľou a necháme variť cca 20 min. Po uvarení, vyberieme cibuľu z hrnca.

Vo väčšej panvici si orestujeme cibuľu na olivovom oleji a pridáme marinované kuracie kocky. Trochu osmažime a potom pridáme mrkvu a pokrik, ktoré sme si predtým očistili a nakrájali na kocečky. Všetko spolu dusíme cca 20 min. Následne pridáme hrášok buď mrazený alebo z konzervy a dusíme dalších 8 min. Hotovú zmes zeleniny a mäska presypeme k uvarenej rýži a všetko dobre premiešame. Rizoto servírujeme s postrúhaným parmezánom. Dobrú chuť priatelia!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author