sobota 11. apríla 2020

Kuracie jarné rolky


Kuracie jarné rolky

10 ks Ryžový papier
100g Ryžové rezance
250g kuracie prsia
1/4 Ľadový šalát
1 Uhorka
1 veľka Mrkva
Soľ
1PL Sušený Koriander

2PL Sójova omáčka
2PL Agávový sirup
3PL Arašidové maslo
3PL Vlažná voda

Počet porcii: 2-3 osoby 
Čas prípravy: 1 hod.


Najprv si dáme variť kuracie prsia. Tie dobre umyjeme a dáme do hrnca s malým množstvom studenej vody variť. Vodu osolíme a varíme pod pokličkou cca 30min. Vývar z kuracieho si môžte odložiť do chladničky a použiť napríklad na polievku. Určite nevyhadzujte bola by to veľká škoda, nakoľko vo vývare ostali všetky potrebné živiny. Medzičasom čo sa nám varí kuracie, tak si umyjeme a očistíme zeleninu (ľadový šalát, uhorku a mrkvu). Následne nakrájame na úzke pásiky. Keď mame zeleninu pripravenú, dáme si podľa návodu uvariť ryžové rezance . Zvyčajne sa vložia len do vriacej vody na 2-3min. Scedime vodu z hrnca a necháme ich pod pokličkou, aby nám nevychladli. Uvarené kuracie  si takisto scedime (tak ako som už vyššie spomínala, je fajn si vývar odložiť do chladničky keď vychladne), natrhame na menšie kúsky a posypeme sušeným koriandrom. Všetko dobre premiešame a necháme chvíľu pod pokličkou odležať. Zatiaľ si môžme pripraviť omáčku, na ktorú budeme potrebovať, len vlažnú vodu, sójovú omáčku, arašidové maslo a agávový sirup. Všetky suroviny si zmiešame v jednej miske a máme hotovú omáčku. Treba ochutnať, ak je príliš slané, a keď tak ešte dosladiť alebo naopak, Pripravíme si väčšiu nádobu, mne osobne vyhovuje väčšia nerezová misa, nakolko sa v nej ľahšie namáča ryžový papier. Z vlastnej skúsenosti som zistila, že úplne vriaca voda, nie je ideálna na namáčanie papiera. Nakoľko rýchlo zmäkne a zmotá sa, tak že sa s ním ďalej dá veľmi ťažko pracovať. Takže chvíľu počkám, keď má voda takých cca 90-80 stupňov. Vyberiem ryžový papier a pomalí ho ponáram a otáčam, tak aby postupne celý zmäkol. Potom rýchlo presuniem na drevenú dosku, kde si ho vyrovnám, ak sa mi trochu boky prilepili a začínam vrstviť jednotlivé suroviny. Najprv uložím rezance, kladiem nie do stredu, ale o čosi nižšie a od okrajov nechávam odostup. Na rezance položím kuracie s koriandrom, mrkvu a uhorku nakrájanu na prúžky. No a na záver ešte ľadový šalát. Ryžový papier skladám zospodu do stredu, potom preložím oba okraje a následne rolujem až po vrch. Takto si pripravíme potrebné množstvo roliek, ktoré potom servirujeme s pripravenou omáčkou. Dúfam, že Vám bude chutiť, tak ako aj mojej rodine :) Dobrú chuť priatelia!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author