utorok 14. novembra 2017

Kuracia roláda s gaštanovou plnkou



Kuracia roláda s gaštanovou plnkou

1,5 kg kuracích pŕs
Soľ, čierne korenie
Oregano
Sladká mletá paprika
4 polievkové lyžice Olivový olej
1-2 strúčiky cesnaku
3 malé lyžičky plnotučné horčice
200 g varených gaštanov
2 biele rožky
1 dl mlieka
2 vajcia
1 hrsť petržlenovej vňate
2 rozdrvené klinčeky

Budeme potrebovať:
Papier na pečenie,
niť, špáradla, ihlice

Počet porcií: 8 - 10 osôb
Čas prípravy: 2,5 hod.

Kuracie prsia si rozporciujeme a vyklepeme na tenšie pláty.  Mäso si osolíme, okoreníme, posypeme oregánom a mletou paprikou. Vložíme do misy zalejeme olivovým olejom, prelisujeme 1-2 strúčiky cesnaku a pridáme 3 malé lyžičky horčice. Všetko dobre premiešame, prikryjeme mysu a vložíme odstáť na 2-3 hod. do chladničky. Medzičasom si narežeme a upečieme gaštany v trúbe. Gaštany si potom ošúpeme a rozmixujeme alebo nakrájame na menšie kúsky. V miske si rozmočíme 2 biele rožky s cca. asi 1dl studeného mlieka, pridáme nakrájané gaštany, 2 žĺtka, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, rozdrvené 2 klinčeky, osolíme, okoreníme a všetko dobre premiešame a vytvoríme tak plnku do rolády. Vyšľaháme si z dvoch bielkov tuhý sneh, ktorý potom opatrne primiešame do plnky. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov. Drevenú dosku si vystelieme papierom na pečenie, na ktorý si naukladáme kuracie prsia jedno cez druhé, vždy aby sa aspoň o 3 cm prekrývali. Môžme trochu poklepať, aby sa mäso prepojilo. Do stredu vložíme plnku a prekryjeme z jedenej strany roládu a potom s opačnej strany. Konce môžme uzavrieť špáradlom ako aj vrchnú časť kde sa mäso prekrýva.  Aby sa nám roláda nerozpadla a držala pohromade, odporúčam omotať niekoľkokrát niťou.  Takto zvinutú roládu si môžme spolu aj s papierom na pečenie opatrne preniesť na plech. Vložíme piecť do pred-hriatej trúby na 35 min. Roládu servírujeme so zemiakovou kašou, brusnicami a šalátom z čerstvej zeleniny.

Prajem vám dobrú chuť priatelia! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author