piatok 29. septembra 2017

Kuracia polievka s pórom


Kuracia polievka s pórom

1 väčšie kuracie stehno
1/2 póru
1/2 zeleru
3 mrkva
1 petržlenový koreň
1 strúčik cesnaku
domáce cestoviny (rezance)
Soľ, majorán, čierne korenie
Olivový olej
Petržlenová vňať

Počet porcií: 6 osôb
Čas prípravy: 40 min.



Očistíme a umyjeme si kuracie stehno a zeleninu (pór, zeler, mrkva, petržlenový koreň, cesnak). Do kuchty (tlakový hrniec) dáme nakrájanú zeleninu (pór, zeler, mrkvu, petržlenový koreň ako aj cesnak), polejeme olivovým olejom, rozdrvíme majorán a všetko spolu chvíľu restujeme cca 5 min. Následne na zeleninu položíme kuracie stehno, ktoré zalejeme studenou vodou, osolíme, okoreníme a kuchtu dobre uzavrieme a necháme variť. Varíme cca 30 min. Medzičasom si očistíme a nakrájame petržlenovú vňať na jemno. Kuchtu po dovarení opatrne otvoríme, aby sme z nej dostali celú paru von. Vyberieme kuracie stehno na tanier a necháme chvíľu vychladnúť. Stehno natrháme na menšie kúsky, ktoré následne vrátime späť do polievky. Ak je potrebné, tak polievku ešte raz dochutíme podľa potreby soľou a čiernym korením. Prisypeme na jemno nakrájanú petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešame chvíľu povaríme a môžme servírovať. Dobrú chuť priatelia!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author