sobota 25. novembra 2017

Vajíčkovo-tvarohová nátierka


Vajíčkovo-tvarohová nátierka 

250 g hrudkového tvarohu
4 vajíčka
1 hrsť pažítky
2 PL masla alebo margarínu
Soľ, čierne korenie
1,5 PL plnotučnej horčice
2,5 PL kyslej smotany

Počet porcií: 4 osôb
Čas prípravy: 15 min.

Dáme si variť 4 vajíčka na tvrdo. Medzičasom čo sa nám varia vajíčka, tak si umyjeme pažítku a nakrájame ju na jemno. Do misy si dáme tvaroh s maslom (alebo margarín). S vidličkou roztlačíme tvaroh a spojíme s maslom. Následne pridáme smotanu na rozriedenie. Dochutíme podľa potreby soľou, čiernym korením a horčicou. Uvarené vajíčka si olúpeme a nakrájame na malé kocky. Vajíčka spolu s pažítkou pridáme na záver do nátierky a všetko dobre premiešame. Necháme chvíľu odstať v chladničke. Servírujeme s bielym alebo celozrnným pečivom, reďkovkami a s čerstvou pažítkou. Dobrú chuť priatelia!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author