nedeľa 5. júla 2020

Batátové halušky s bryndzou


Batátové halušky s bryndzou

350g batátov
300g hladkej celozrnnej múky
1 vajíčko
1 kyslá smotana
1 malé balenie bryndze
1 jarná cibuľka

Počet porcií: 2-3 osoby
Čas prípravy: 1 hod. 

Najprv si ošúpeme a umyjeme batáty. Následne ich nastrúhame na jemno a pridáme múku s vajcom. Všetko spolu dobre premiešame, aby sa nám vytvorila lepkavá ťahajúca sa hmota. Ak sa nám zdá cesto príliš tuhé stačí pridať trochu vlažnej vody. Niektoré bataty sú trochu suchšie, takže vodu bude určite potrebné pridať. V hrnci si necháme zovrieť vodu a haluškovačom tvoríme postupne halušky, ktoré nám padajú priamo do hrnca. Varíme ich len chvíľu. Akonáhle vyplávajú na povrch, tak ich môžte začať postupne vyberať. V miske si zmiešame bryndzu so smotanou. Jarnú cibuľku si umyjeme a nakrájame na jemno. Uvarené batátové halušky servírujeme, buď len so smotanou a cibuľkou, ak plánujeme nakŕmiť menšie dieťatko, alebo s bryndzou, smotanou a jarnou cibuľkou. Dobrú chuť priatelia :) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author