nedeľa 12. júla 2020

Kuracie Penne s rýbezlom


Kuracie Penne s rýbezlom

200g Kuracie prsia
1 väčšia cibuľa
1/2 lyžičky soli
Štipka čierného korenia
1 lyžička majoránky
1 lyžička mletej sladkej papriky
1 lyžica celozrnnej múky
3 lyžice olivového oleja
Cestoviny Penne
2 hrste čerstvých rýbezli

Počet porcií: 2-3 osoby 
Čas prípravy: 40 min. 

Najprv si postavíme hrniec s vodou na cestoviny. Počkáme pokiaľ nám nezačne voda vrieť. Medzičasom si ošupeme a umyjeme cibuľu, ktorú si nakrájame na jemno. Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na rezančeky. V panvici si necháme rozohriať olivový olej a potom pridáme cibuľku. Kuracie rezančeky posolíme, okoreníme čierným korením, majoránom a mletou sladkou paprikou.  K  cibuľke pridáme kuracie rezančeky a restujeme pokial mäsko nezmení farbu. Potom podlejeme pohárom vody (200ml) prikryjeme a dusíme ešte 10 min. Zatiaľ čo sa nám mäsko varí, tak si dokončíme cestoviny. Do vriacej osolenej vody pridáme Penne a varíme podľa návodu na obale. V pohári si zmiešame múku so studenou vodou (150ml), ktorú postupne vlievame za stáleho miešania ku kuracinke. Necháme prejsť varom a potom odstavíme zo sporáka. Rýbezle si umyjeme a pridáme na záver ku kuracinke spolu aj s uvarenými penne. Všetko spolu premiešame a môžme servírovať. Dúfam, že Vám takisto zachutí táto netradičná kombinácia, tak ako aj nám. Dobrú chuť priatelia! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author