nedeľa 17. septembra 2017

Zelerovo-hokaidová polievka


Zelerovo-hokaidová polievka

1/2 zeleru
2 ks malé Hokaida
1 ks cibuľa
3 strúčiky cesnaku
5 ks bobkové listy
2-3 PL Olivový olej
majorán, soľ, čierne korenie, kurkuma
1 hrsť zelerové listy
1 hrsť petržlenová vňať

Počet porcií: 6 osôb
Čas prípravy: 40 min.

Očistíme a umyjeme si zeleninu (zeler, hokaida, cibuľu, cesnak). Tekvicu hokaido vyčistíme zvnútra a zbavíme jadierok, nemusíme ju však celú šúpať. Šúpeme len drevnaté časti na povrchu, zvyšok šupy necháme, nakoľko obsahuje veľké množstvo vitamínov. Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky. Do kuchty (tlakový hrniec) dáme nakrájanú zeleninu (tekvicu, zeler, cibuľu, ako aj cesnak a bokové listy), polejeme olivovým olejom, rozdrvíme majorán a všetko spolu chvíľu restujeme cca 5 min. Následne zeleninu zalejeme vriacou vodou a kuchtu dobre uzavrieme a necháme variť. Varíme cca 30 min. Medzičasom si očistíme a nakrájame petržlenovú a zelerovú vňať na jemno. Kuchtu po dovarení opatrne otvoríme, ak sme z nej dostali celú paru von a vyberieme bobkové listy. S ponorným mixerom rozmixujeme celú zeleninu a opäť postavíme na horák na mierny oheň. Dochutíme podľa potreby soľou, čiernym korením a kurkumou. Prisypeme na jemno nakrájanú petržlenovú a zelerovú vňať. Všetko dobre premiešame chvíľu povaríme a môžme servírovať. Dobrú chuť priatelia!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author