piatok 29. septembra 2017

Hokaidovo-jablková polievka


Hokaidovo-jablková polievka

2 menšie jablká
1 ks väčšie Hokaida
5 ks petržlenový koreň
2 ks menšie zemiaky
2 strúčiky cesnaku
5 ks bobkové listy
majorán, soľ, kurkuma


Počet porcií: 6 osôb
Čas prípravy: 40 min.

Očistíme a umyjeme si zeleninu (hokaido, jablká, petržlenový koreň, zemiaky a cesnak). Tekvicu hokaido vyčistíme zvnútra a zbavíme jadierok, nemusíme ju však celú šúpať. Šúpeme len drevnaté časti na povrchu, zvyšok šupy necháme, nakoľko obsahuje veľké množstvo vitamínov. Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky. Do kuchty (tlakový hrniec) dáme nakrájanú zeleninu (hokaido, jablká, petržlenový koreň, zemiaky, cesnak a bokové listy). Následne zeleninu zalejeme studenou vodou, osolíme a kuchtu uzavrieme a dáme variť. Varíme cca 30 min. Kuchtu po dovarení opatrne otvoríme, ak sme z nej dostali celú paru von a vyberieme bobkové listy. S ponorným mixerom rozmixujeme celú zeleninu a opäť postavíme na horák na mierny oheň. Dochutíme podľa potreby soľou, majoránom a kurkumou. Všetko dobre premiešame chvíľu povaríme a môžme servírovať.

TIP: Každú porciu na záver pokvapkáme tekvicovým olejom a posypeme kúskami sušených jabĺk alebo jadierkami, podľa toho čo nájdete vo svojej kuchyni. Dobrú chuť priatelia!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author