pondelok 27. novembra 2017

Kuracia polievka s batátmi


Kuracia polievka s batátmi

3x kuracie chrbty
1/2 kaleráb
1x cibuľa
1x väčšia batáta
3x malý petržlenový koreň
2 strúčiky cesnaku
domáce cestoviny (rezance)
Soľ, čierne korenie
4 bobkový list
Zelerová vňať

Počet porcií: 6 osôb
Čas prípravy: 40 min.

Očistíme a umyjeme si kuracie chrbty a zeleninu (kaleráb, cibuľu, batátu, zelerovú vňať, petržlenový koreň, cesnak). Do kuchty (tlakový hrniec) vložíme kuracie chrbty a nakrájanú zeleninu (kaleráb, petržlenový koreň, batátu, cibuľu, stonky zeleru ako aj cesnak). Následne zalejeme studenou vodou, osolíme, okoreníme, vložíme bobkové listy a kuchtu dobre uzavrieme a necháme variť. Varíme cca 30 min. Medzičasom si dáme variť domáce rezance do vriacej vody do ďalšieho hrnca.  Nakrájame si najemno zelerovú vňaťku, ktorú na záver pridáme do polievky. Kuchtu po dovarení opatrne otvoríme, aby sme z nej dostali celú paru von. Vyberieme kuracie chrbty na tanier a necháme chvíľu vychladnúť. Kuracie chrbty očistíme, oberieme a následne vrátime kúsky mäsa späť do polievky. Ak je potrebné, tak polievku ešte raz dochutíme podľa potreby soľou a čiernym korením. Prisypeme na jemno nakrájanú petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešame chvíľu povaríme a môžme servírovať spolu aj s domácimi rezancami. Dobrú chuť priatelia!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author