Zdravé pokušenie
1 šálka strúhaného kokosu
1 šálka mletých vlašských orechov
2 šálky pomletých ovsených vločiek
1 šálka detskej krupice
1/2 šálky trstinového cukru
3 šálky skysnutého plnotučného mlieka alebo kefír
1/2 balíčka kypriaceho prášku
1/2 balíčka vanilkového cukru
1/2 šálky kokosového oleja
Domáci lekvár (rybizlový alebo višňový)
100g horkej čokolády
2 polievkové lyžice teplej vody
80g masla
1 šálka mletých vlašských orechov
2 šálky pomletých ovsených vločiek
1 šálka detskej krupice
1/2 šálky trstinového cukru
3 šálky skysnutého plnotučného mlieka alebo kefír
1/2 balíčka kypriaceho prášku
1/2 balíčka vanilkového cukru
1/2 šálky kokosového oleja
Domáci lekvár (rybizlový alebo višňový)
100g horkej čokolády
2 polievkové lyžice teplej vody
80g masla
Čas prípravy: 1 hod.
Tento recept je v skutku veľmi jednoduchý a rýchli. Stačí si v jednej veľkej mise zmiešať všetky suché veci (strúhaný kokos, vlašské orechy, ovsené vločky, detskú krupicu, trstinový cukor, kypriací prášok a vanilkový cukor). Následne pridáte mlieko alebo kefír spolu s roztopeným kokosovým olejom a všetko dobre premiešate. Potom už len vylejete nám plech ( ja používam plech s rozmerom 40x25cm) vyložený papierom nám pečenie a necháte piecť pri 170 stupňoch cca 30 - 40 min. Treba každopádne sledovať, lebo každá rúra pečie inak. Koláč po upečení ešte ako je teplý poprepichujeme z vrchu vidličkou a potrieme lekvárom. Najideálnejšie sú tekuté lekváre, ktoré sa vedia pekne vsiaknuť do koláča. Z domácej výroby mám od mojich rodičov ríbezľové lekvare, ktoré sú priam stvorené pre tento tip koláčov. Ak máte iný druh lekvára neváhajte ho použiť. Medzičasom, čo necháme lekvár pekne nasiaknúť, si vo vodnom kúpeľni rozpustíme horkú čokoládu spolu s maslom a vodou. Vytvoríme si tak čokoládovu polévu, ktorou koláč na záver polejeme z vrchu a necháme stuhnúť. Dobrú chuť priatelia!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára