sobota 18. apríla 2020

Hráškova polievka s mätou


Hráškova polievka s mätou

1 balenie mrazeného hrášku (400g)
1 smotana na varenie (250ml)
1 cibuľa
2 polievkové lyžice Olivového oleja
1 hrsť čerstvej mäty  alebo 1 lyžička sušenej mäty
1/2 čajovej lyžičky soli
1,5 L Zeleninového vývaru (poprípade sušený zeleninový základ)
Štipka čierného korenia
1 lyžička masla

Počet porcií: 5-6 osôb 
Čas prípravy: 30 min.

Najprv si umyjeme a nakrájame cibuľu, netreba úplne najemno krájať, nakoľko ju neskôr rozmixujeme v polievke. Do hrnca si dáme zohriať olivový olej, pridáme cibuľku, ktorú si chvíľu orestujeme. Pridáme k nej mrazený hrášok a všetko spolu chvíľu cca 2-3 min. restujeme. Potom podlejeme zeleninovým vývarom a varíme spolu 10 min. Ten kto nemá zeleninový vývar, môže použiť vriacu vodu so sušeným zeleninovým základom alebo zeleninový bujón. Polievku dochutíme soľou, čierným korením, mätou a varíme ďalších 5 min. Na záver pridáme smotanu na varenie a povaríme ešte 2-3 min. Polievku odstavíme zo šporáka a pridáme maslo. Ponorným mixerom rozmixujeme polievku do hladká. Dobrú chuť priatelia!

TIP na záver: Polievku si môžte z vrchu dozdobiť šľahačkou a lístkami čerstvej mäty. Ten kto má rád krutóny, môže servírovať s krutónmi. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author