sobota 18. apríla 2020

Piškótová torta s malinovo-tvarohovým krémom


Piškótová torta s malinovo-tvarohovým krémom

Suroviny na cesto:
90g trstinový cukor
1dcl vody
4 ks vajcia
1dcl olej
180g hladká múka
1/2 vanilkový cukor
1/2 prášok do pečiva

Suroviny na krém:
500 g mäkký tvaroh
200 ml smotany na šlahanie ( min.30%)
750 g mrazené maliny
20g trstinový cukor (nie kryštálový ale práškový)
1/2 vanilkový cukor

Najprv si oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka si vymiešame spolu s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme vodu, olej a všetko dobre premiešame. Hladkú múku si preosejeme vo veľkej nádobe. Preosiatú múku, do ktorej sme si pridali prášok do pečiva, postupne pridávame po veľkých lyžiciach do žĺtkovej zmesy. Všetko spolu zľahka premiešame. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý na záver zľahka pridáme k žĺtkovej zmesy. Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme pri 180 stupňoch cca 20 min. Po uplynutí doby, znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme dalších cca 10 min. Treba priebežne sledovať, nakoľko každá rúra pečie inak. Po upečení necháme korpus vychladnúť. Vychladnutý korpus prekrojíme na dvakrát, tak aby sme si vytvorili viac poschodí. Krém si pripravíme z mäkkého tvarohu, do ktorého zapracujeme trstinový a vanilkový cukor. Všetko dobre rozmixujeme na hladko. Maliny si medzičasom necháme rozmraziť a odkvapkať cez syto. Následne si vyšľaháme smotanu, ktorú pridáme do krému. Na spodný korpus si natrieme krém, na ktorý poukladáme maliny. To isté urobíme s ďalším poschodím. Celú tortu zvrchu aj po bokoch ponatierame zvyšným krémom a ozdobíme malinami. Dobrú chuť priatelia :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author