streda 20. mája 2020

Tagliatelle ala Marcello


Tagliatelle ala Marcello 

1 balenie chladených Tagliatelle
Soľ
3-4 polievkové lyžice olivového oleja
1 čajová lyžička masla
3-4 strúčiky cesnaku
Hrsť sušených paradajok
8ks cherry paradajok
3 kopcovité čajové lyžičky bazalkového pesta
2 hrste Rukoly
Parmezán
Píniové oriešky

Počet porcii: 2 osoby 
Čas prípravy: 30 min.

Najprv si umyjeme cherry paradajky s rukolou. Cesnak si ošúpeme a nakrájame ho na menšie kúsky spolu so sušenými paradajkami. Cherry paradajky si prekrojíme na polovičky. Do jedného hrnca si dáme  zovrieť vodu so štipkou soli. Medzičasom si v panvici rozohrejeme olivový olej, do ktorého pridáme cesnak spolu so sušenými paradajkami. Chvíľu všetko spolu restujeme a potom pridáme cherry paradajky, ktoré dusime až do zmäknutia. Na záver pridáme bazalkove pesto s maslom a všetko dobre premiešame. Dusime spolu ešte chvíľu a potom odstavíme z ohňa. Tagliatelle si dáme uvariť do vriacej vody na 3 min. a potom z nich vodu scedíme. Scedené Tagliatelle a rukolu pridáme do našej zmesy na panvici, kde všetko spolu dobre premiešame a  následne môžme servírovať. Každú jednu porciu posypeme parmezánom a píniovými orieškami. Dobrú chuť priatelia! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author