Batátové hranolky
2 väčšie batáty
2 polievkové lyžice olivového oleja
1 čajová lyžička soli
štipka čierného korenia
1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
1/2 čajovej lyžičky rozmarínu
1/2 čajovej lyžičky sušeného cesnaku
Počet porcií: 2 osoby
Čas prípravy: 45 min.
Najprv si dobre umyjeme zemiaky, nakoľko ich budeme konzumovať aj so šupkou. Zemiaky si nakrájame na úzke paličky, ktoré si potom vo veľkej mise dochutíme soľou, čiernym korením, mletou sladkou paprikou, cesnakom a rozmarínom. Všetko prelejeme olivovým olejom a dobre premiešame. Medzičasom si rozohrejeme rúru na 180 stupňov a vystelieme si plech papierom na pečenie. Zemiaky potom vysypeme na plech, avšak s odostupom, tak aby sa nedotýkali jeden druhého. Vložíme do rúry a pečieme cca 25 min. Treba priebežne sledovať, nakoľko každá rúra pečie inak. Zemiaky počas pečenia raz otočíte, tak aby sa dobre opiekli z každej strany. Po upečení môžme servírovať s cesnakovým alebo sýrovým dipom napríklad. Dobrú chuť priatelia!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára