streda 20. mája 2020

Polievka z maslovej tekvice s rozmarínom


Polievka z maslovej tekvice s rozmarínom 

1 maslová tekvica
1 väčšia cibuľa
1 malý zemiak
2 mänšie mrkvy
Soľ
1-2 strúčiky cesnaku
2 bobkový list
1 čajová lyžička Rozmarínu
1 polievková lyžica sušeného lahôdkového droždia
1 polievková lyžica sušeného zeleninového základu
alebo zeleninový vývar
2-3 polievkové lyžice repkového oleja

Počet porcií: 8 osôb 
Čas prípravy: 1 hod.

Najprv si umyjeme a očistíme zeleninu. Nie len zemiaky a mrkvu treba ošúpať, ale aj maslovú tekvicu. Oproti tekvici Hokkaido má oveľa tvrdšiu šupu, takze preč s ňou. Všetku zeleninu si nakrájame na väčšie kúsky. Do hrnca si nalejeme repkový olej a počkáme pokial sa nám rozohreje. Následne vložíme do hrnca cibuľku a chvíľu restujeme. Potom pridáme zvyšnú zeleninu a všetko spolu dobre premiešame a restujeme dalších pár minút. Dochutíme bobkovým listom a celým strúčikom cesnaku. Prisypeme sušené lahôdkové droždie, rozmarín a sušený zeleninový základ. Všetko dobre premiešame a podlejeme 2 litrami vriacej vody. Posolíme a necháme variť za občasného miešania cca  30 min. Ja varievam v tlakovom hrnci, kde sa čas varenia skracuje. Ak varíte pod pokličkou, tak kľudne môžte nechať variť až 45min. Na záver do uvarenej polievky pridáme hrsť petržlenovej vňate. Všetko dobre rozmixujeme ponorným mixerom a môžme servírovať. U nás sa tento druh polievky zakaždým podáva s krutónmi. Dobrú chuť priatelia! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author