1 špicatá biela kapusta
1 tofu natural
3-4 polievkové lyžice repkového oleja
1 polievková lyžica pomletých sezamových semienok
1 čajová lyžička majoránky
1/2 čajovej lyžičky strúhaného muškatového orieška
1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
Soľ
1 čajová lyžička sušeného zeleninového základu
1 polievková lyžica lahôdkového sušeného droždia
1 polievková lyžica celozrnnej alebo špaldovej múky
1 ryžová smotana na varenie
Počet porcii: 4 osoby
Čas prípravy: 1 hod.
Ako prvé si umyjeme a nakrájame cibuľu a kapustu. Vo väčšom hrnci si rozohrejeme repkový olej. Skúšala som už mnoho repkových olejov, avšak najlepšie sa mi osvedčil repkový olej v Bio kvalite z predajne DM. Má krásnu výraznú žltú farbu a úžasnú chuť. Jedlo je tak oveľa chutnejšie, ak používate kvalitné oleje na varenie. Do rozohriatého oleja pridáme cibuľu nakrájanú na jemno a chvíľu restujeme. Následne pridáme na malé kocky nakrájané tofu a restujeme ďalej. Zvyknem používať tofu Natural od Lunter, ktoré bežne zoženiete v akýchkoľvek potravinách. Keď je tofu tepelne spracované cca po 5 min., pridáme nakrájanú kapustu spolu s majoránkou,muškátovým oriešokom,mletou sladkou paprikou, sušeným droždím, sezamovými semienkami a sušeným zeleninovým základom. Všetko dobre premiešame a podlejeme horúcou vodou. Vody asi toľko, aby ste ňou pokryli kapustu. Necháme variť cca 30 min. pod pokličkou na nízkom ohni. Na záver si zmiešame jednu kopcovitú lyžicu celozrnnej alebo špaldovej múky spolu s ryžovou smotanou, ktorú po uplynutí doby varenia vlejeme do hrnca. Dobre premiešame a necháme zovrieť. Následne varíme ešte cca 2-3 min a potom odstavíme zo sporáka. Segedínsky podávame buď s obyčajnou, alebo špaldovou knedľou. Dobrú chuť priatelia!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára