streda 17. júna 2020

Cviklové krupotto

Cviklové krupotto

1 stredne veľká cvikla
1 cibuľa 
1 šálka jačmenných krúp
1 hrsť sušených sliviek
1 jablko 
Štipka Soli
Štipka Mletej škorice 
1/2 malej lyžičky kmínu 
3 šálky zeleninového vývaru
Kozí syr 
Hrsť nasekaných Vlašských orechov
2-3 Polievkové lyžice Olivového oleja

Počet porcii: 3-4 osoby 
Čas prípravy: 1 hod.

Najprv si umyjeme a dáme variť cviklu do studenej vody v celku. Varíme až do úplného zmäknutia. Cviklu si po uvarení dáme vychladnúť. Medzičasom ako sa nám varí cvikla, tak si namočíme sušené slivky do misky so studenou vodou a umytú a nakrájanú cibuľu na jemno si podusime na olivovom oleji. K cibuľke pridáme prepláchnuté jačmenné krúpy, podlejeme zeleninovým vývarom a dáme variť. Krúpy varíme v dostatočnom množstve vývaru, t.j. na jednu šálku jačmenných krúp budeme potrebovať 3 šálky zeleninového vývaru. Krúpy sa zvyknú variť vždy pod pokličkou od 20 min. do 1 hod. Záleží, nakoľko mäkké chceme mať krúpy. K uvareným krúpom pridáme jedno nastrúhané jablko a nastrúhanú cviklu. Ochutíme soľou, kmínom a škoricou. Na záver pridáme na drobno nakrájané sušené slivky a všetko dobre premiešame. Chvíľku povarime a potom odstavíme zo sporáka. Servírujeme s nastrúhaným kozím syrom a vlašskými orechmi. Dobrú chuť priatelia :) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author