sobota 6. mája 2017

Kelový prívarok


Kelový prívarok

1 ks kel
2 ks zemiaky
2 ks cibuľa
2-3 PL olivový olej
2-3 strúčiky cesnaku
1 klobáska (alebo par kúskov slaninky)
1-2PL hladkej múky

Soľ, čierne korenie, vegeta
mletý kmín, majoránka
mletá sladká paprika


Počet porcií: 5-6 osôb
Čas prípravy: 60 min.

Očistíme a umyjeme si zeleninu (zemiaky, kel, cibuľu, cesnak). Zemiaky, kel a cibuľu si nakrájame na menšie kúsky. V hrnci si rozohrejeme olivový olej a pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, ktorú si chvíľu orestujeme. Cibuľku posypeme mletým kmínom, majoránkou, mletou paprikou a dobre všetko premiešame. Potom pridáme klobásku a cesnak nakrájané na menšie kúsky. Ešte chvíľu všetko restujeme spolu s cibuľkou. Potom pridáme nakrájané zemiaky a kel. Opäť všetko dobre premiešame a varíme chvíľu. Medzičasom si dáme zohriať vriacu vodu v rýchlovarnej kanvici. Kel potom zalejeme vriacou vodou. Dochutíme podľa potreby soľou, čiernym korením, vegetou, kmínom. Všetko dobre premiešame a necháme variť cca 15-20 min.  V pohári si tesne pred varením zmiešame vodu s hladkou múkou a na konci prisypeme do polievky. Všetko dobre premiešame a ešte 2-3 min povaríme. Odstavíme a môžme servírovať. Dobrú chuť priatelia!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author