streda 21. decembra 2016

Pórkový "Quiche"




Pórkový "Quiche"
1 väčšia biela cibuľa
1 stredne veľký pór
3-4 sušené paradajky v oleji
3PL olivový olej
1PL maslo
1 lístkové cesto
130g syru Cheddar (najlepšie Vintage Cheddar z obchodu LIDL)
3 vajcia
250 ml smotana na šľahanie
125 ml mlieka
soľ, čierne korenie
1ČL kurkuma

Počet porcií: 3-4 osoby
Čas prípravy: 40 min.


Ošúpeme a nakrájame si cibuľu na drobno. V hrnci si rozohrejeme olivový olej s maslom. Pridáme cibuľu a restujeme do zlatistá. Medzičasom si nakrájame pór na kolieska, ktorý pridáme k cibuli. Pór dusíme cca asi 5 min.Pridáme nadrobno nakrájané sušené paradajky a celé dobre premiešame. Dochutíme soľou, čiernym korením a kurkumou

Do okruhlej formy s priemerom asi 28cm si rozložíme lístkové cesto na papieri na pečenie. Zvyšné, prečnievajúce cesto odrežeme. Cesto poprepychujeme vydličkou a vložíme do vyhriatej rúry na 180C. Cesto po 5 min. vyberieme. Cesto sa vám v strede nafúkne, neľakajte sa. Zoberieme malú sklenú misku a jej dnom vtláčame vyduté cesto späť do formy. Na cesto vysypeme pórkovú zmes. Posypeme nastrúhaným Cheddarom a zalejeme zmesou, ktorú sme si pripravili z rozšlahaných celých vajíčok, smotany, mlieka, trochu soli a čierneho korenia. Cesto následne dáme naspäť piecť do rúry na 180C cca 30 min.

TIP: Odporúčam servírovať spolu s cibuľovým "Chutney" (viď. recept v ďalšom príspevku) a s miešaným zeleninovým šalátom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author