Cibuľové "Chutney"
4-5 červené cibule
100 ml červené víno
100 ml balzamikového octu
150 g trstinového cukru
olivový olej
soľ, čierne korenie
Čas prípravy: 30 min.
Očistíme si červenú cibuľu a nakrájame si ju na menšie mesiačiky. V hrnci si rozohrejeme olivový olej, do ktorého potom pridáme cibuľu a restujeme. Potom podlejeme červeným vínom, balzamikovým octom, dochutíme trstinovým cukrom, soľou a čiernym korením. Varíme dovtedy pokiaľ sa nám neodparí tekutina cca 20min. Výsledkom by mala byť lepivá hmota, konzistenciou by sa to malo priblížiť lekváru.
TIP 1: Cibuľové "chutney" je možné si zavariť do menších zaváracích pohárov. V prípade neočakávanej návštevy, máte veľmi rýchle predjedlo k dispozícií.
TIP 2: Cibuľové "chutney" je vhodné podávať k rôznym druhom mäsitých alebo bezmäsitých jedál. Odporúčam k pórkovému "quiche"!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára