streda 28. decembra 2016

Grilovaný encián



Grilovaný encián s balkánskou zeleninou

4 ks Encián s paprikovým korením
2 ks Cukina
2 ks Paprika červená
1 ks Cibuľa
4 ks strúčiky cesnaku
10 ks Cherry paradajky
3 PL olivový olej
1 PL balzamikový ocot
soľ, čierne korenie, majorán

Čas prípravy: 45 min.
Počet porcií: 3-4

Zeleninu si umyjeme, cibuľu ošúpeme a všetko nakrájame na väčšie kúsky. Na grilovacej panvici si rozohrejeme trochu olivového oleja a pridáme nakrájanú cukinu, papriku, cibuľu, celé strúčiky cesnaku a grilujeme. Ako posledné pridáme do panvice celé cherry paradajky, nakoľko tým stačí už len pár minút. Dochutíme soľou, čiernym korením a majoránom. Takto ugrilovanú zeleninu servírujeme na taniere a necháme trochu vychladnúť. Medzičasom si na tú istú grilovaciu panvicu pridáme zvyšný olivový olej a poukladáme enciány, ktoré grilujeme cca 3-4 min. z oboch strán. Encián potom pridáme na tanier ku grilovanej zelenine. Ugrilovanú zeleninu si tesne pred podávaním pokvapkáme balzamikovým octom. Dobrú chuť priatelia! 

TIP: Na grilovanie je možné si zvoliť ľubovoľnú zeleninu, avšak najlepšie sezónnu.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author