streda 28. decembra 2016

Hokaido polievka


Hokaido polievka 

1 ks Tekvica Hokaido
2 ks Mrkva
1 ks Petržlenový koreň
1 ks Zemiak (väčší)
2 ks Strúčiky cesnaku
200 ml Kokosové mlieko

Soľ, čierne korenie, vegeta
1/2 ČL Muškátový oriešok
Trochu zázvoru
2 ks Bobkový list
Tekvicové jadierka
Tekvicový olej
Petržlenová vňať (na dozdobenie)

Počet porcií: 6 osôb
Čas prípravy: 40 min.

Očistíme a umyjeme si zeleninu. Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky. Tekvicu hokaido vyčistíme zvnútra a zbavíme jadierok, nemusíme ju však celú šúpať. Šúpeme len drevnaté časti na povrchu, zvyšok šupy necháme, nakoľko obsahuje veľké množstvo vitamínov. Do kuchty (tlakový hrniec) dáme nakrájanú zeleninu (tekvicu, mrkvu, petržlenový koreň, zemiak, ako aj cesnak a bokový list) a zalejeme vodou. Kuchtu dobre uzavrieme a dáme variť. Varíme cca 30 min. Medzičasom si očistíme a nakrájame petržlenovú vňať na jemno. Na panvici si opečieme tekvicové jadierka. Kuchtu po dovarení opatrne otvoríme, ak sme z nej dostali celú paru von a vyberieme bobkové listy. S ponorným mixerom rozmixujeme celú zeleninu a opäť postavíme na horák na mierny oheň. Dochutíme podľa potreby soľou, čiernym korením, muškátovým orieškom a vegetou. Nastrúhame trochu zázvoru a dolejeme kokosové mlieko na zjemnenie. Všetko dobre premiešame chvíľu povaríme a môžme servírovať. Každú porciu polievky pokvapkáme tekvicovým olejom, posypeme tekvicovými jadierkami a petržlenov-ou vňaťou. Dobrú chuť priatelia!

TIP: Ak radi experimentujeme a objavujete nové chute, skúste do polievky pridať šťavu z jedného pomaranča a nastrúhanú pomarančovú kôru na záver. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author