streda 21. decembra 2016

Cuketové rizoto



Cuketové rizoto
1 väčšia biela cibuľa
1 cuketa
8 -10 kusov cherry paradajok
3 - 4 sušené paradajky v oleji
1 veľká hrsť rukole
3 PL olivový olej
1PL maslo
1ČL kurkuma
trochu soľ, čierne korenie
2-3 dl zeleninový vývar/ môžte nahradiť bujónom
150g rýža Arborio/ ak nemáme môžme použiť aj iný druh rýže 
50g strúhaný Parmezán

Počet porcií: 2-3 osoby

Čas prípravy: 30 min.


Na panvicu si dáme zohriať olivový olej s maslom. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú restujeme do zlatistá.  Následne pridáme na kocky pokrájanú cuketu a necháme trochu zmäknúť. Medzičasom si dáme variť do druhého hrnca ryžu, ktorú varíme podliatu zeleninovým vývarom podľa potrebného času varu. K zmäknutej cukete pridáme napolovicu nakrájané cherry paradajky spolu s nakrájaný-mi sušenými paradajkami a opäť chvíľu podusíme. Prisypeme trochu soli, čierneho korenia, kurkumu a dobre premiešame. Odstavíme z horáka. Rýža medzičasom by mala byť takisto uvarená. Do hrnca k uvarenej ryži prisypeme zeleninovú zmes z panvice. Celé dôkladne premiešame a opäť trochu dochutíme, ak máme pocit že sme slabo dochutili. Nakoniec pridáme do rizota hrsť rukole a nestrúhaný parmezán a celé zľahka premiešame. Bon Appetit priatelia! 

TIP: Pre milovníkov pikantnejších jedál, odporúčam do rizota pridať jednu malú Chilli papričku.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author