štvrtok 8. marca 2018

Plnené šampiňóny s cviklovým pyré



Plnené šampiňóny s cviklovým pyré

800 g šampinonov
400 g špenátovych listov
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
Soľ, čierne korenie, muškátový oriešok
150 g kozieho syra
100 g sušenej šunky
Olivový olej

Cviklové pyré
1 kg zemiakov
600 g cvikla
Soľ, čierne korenie
2 PL masla

Počet porcií: 4 osoby
Čas prípravy: 1 hod, 30 min.

Umyjeme a očistíme si zeleninu. Cibuľku si nakrájame na jemno a následne si ju orestujeme na panvici. Pridáme špenátové listy, prelisovaný cesnak a podusíme do zmäknutia. Dochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Plech si vystelieme papierom na pečenie na ktorý si poukládame vyčistené šampiňóny bez hlúbikov. Malou lyžičkou si naplníme šampiňóny špenátovou zmesou, kozím syrom a zavinieme do sušenej šunky. Vložíme do vyhriatej rúry a necháme piecť 15-20 min. pri 180 stupňoch. Cviklové pyré si pripravíme tak, že si dáme variť zemiaky spolu s cviklou. Po rozvarení zemiakov a cvikle si zlejeme vodu bokom a rozmixujeme mixérom. Pridáme maslo, čierne korenie, soľ a rozriedime cviklovou vodou podľa potreby. Plnené šampiňóny podávame s cviklovým pyré a dozdobíme miešaným listovým šalátom spolu s rukolou a nakladanými cibuľkami.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author