štvrtok 8. marca 2018

Hruškovo-maková bublanina


Hruškovo-maková bublanina

1 hrnček hladkej muky
1 hrnček maku
1/2 hrnček strúhaného kokosu
1/2 balíčka prášku na pečenie
2 vajcia
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka trstinového cukru
1/2 hrnčeka bieleho jogurtu
1/2 hrnceka kokosoveho oleja
1 hruškový kompót

Počet porcií: 6 - 8 osôb
Čas prípravy: 60 min.

Z bielkov si ušľaháme sneh. Žĺtky si spolu s cukrom vyšľaháme do peny. Následne k žĺtkovej pene pridáme mlieko, jogurt, kokosový olej a všetko dobre premiešame. Dôležité je mať všetky ingrediencie izbovej teploty. Múku zmiešame s makom, kokosom a práškom na pečenie. Pomaličky po lyžičkách pridávame múčnu zmes k žĺtkovej zmesi a premiešavame. Na záver pridáme vyšľahaný sneh k pripravenej zmesi a všetko z ľahka premiešame. Plech si vymastíme, vysypeme múkou a vylejeme pripravenú zmes. Na vrch cesta si naukladáme hrušky a vložíme piecť na 15 min. pri 180 stupňoch. Neskoršie znížime teplotu a pečieme ďalších 15 min. pri 150 stupňoch.

TIP: Koláč servírujeme s kopčekom šľahačky. Dobrú chuť priatelia!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author