sobota 18. marca 2017

Kulajda


Kulajda

5 ks Zemiak
2 ks cibuľa
1 hrsť sušených hríbov
3-4  bobkový list
2-3 PL olivový olej
čerstvý kôpor
2-3 vajcia

Soľ, čierne korenie, vegeta
2 PL cukor
2 PL ocot
2 PL hladká múka
200 ml kyslá smotana


Počet porcií: 4 osôb
Čas prípravy: 30 min.

Očistíme a umyjeme si zeleninu (zemiaky, cibuľu). Zemiaky a cibuľu si nakrájame na menšie kúsky, V hrnci si rozohrejeme olivový olej a pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a chvíľu restujeme. Potom pridáme zemiaky a restujeme chvíľu spolu s cibuľkou. Zalejeme vriacou vodou alebo zeleninovým vývarom a pridáme bobkové listy a hrsť sušených hríbov (hríby sme si dopredu namočili do vody). Všetko dobre premiešame a necháme variť cca 15-18 min. Medzičasom si nakrájame kôpor na jemno a dáme si variť vajcia na tvrdo. Do polievky po 18 min. pridáme smotanu zmiešanú s múkou a dochutíme podľa potreby soľou, čiernym korením, vegetou, cukrom, octom a kôprom. Všetko dobre premiešame a ešte 2-3 min povaríme. Uvarené vajcia na tvrdo si medzičasom ošúpeme a nakrájame na kocky. Polievku odstavíme a na záver do nej primiešame vajcia. Všetko dobre premiešame a môžme servírovať.  Dobrú chuť priatelia!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author