nedeľa 1. januára 2017

Paella s morskými plodmi


Paella s morskými plodmi

1 červená cibuľa (väčšia)
4 strúčiky cesnaku
3 paradajky (väčšie)
2 papriky červené
1 citrón
400g rýže Arborio
300g Zmes morských plodov (chladená alebo mrazená)
200g Kreviet (chladené alebo mrazené)
4 lyžice olivového oleja
1 lyžica Korenia Paella (obsahuje sušený cesnak, mletú papriku, šafran, kurkumu, čierne korenie a klinčeky)
zeleninový vývar alebo bujón (1 liter)
soľ, mletá sladká paprika (1/2 lyžičky)
Petržlenová vňať

Počet porcií: 6 osôb
Čas prípravy: 45 min.

Necháme si rozmraziť morské plody a krevety, z ktorých neskoršie zlejeme vodu. Paradajky si sparíme vriacou vodou, ošúpeme a nakrájame na kocky. Vo väčšej panvici si zohrejeme olivový olej a pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Chvíľu restujeme a potom pridáme ryžu, ktorú opekáme asi 3-4 min.  Následne pridáme paradajky a papriku nakrájanú na prúžky. Všetko spolu dobre premiešame a podlejeme polovicou zeleninového vývaru. Pridáme korenie Paella a sladkú papriku. Celé dobre premiešame a necháme ryžu nasiaknuť. Postupne naberačkou pridávame zeleninový vývar podľa potreby. Ryžu takto varíme cca 10 min. Potom pridáme rozmrazené morské plody a krevety a varíme spolu ďalších 10 min. cca. Nakoniec osolíme podľa chuti a pokvapkáme citrónovou šťavou a primiešame nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešame a môžme servírovať. Dobrú chuť prajem!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author