utorok 25. júla 2017

Rybacia Nátierka

2 konzervy Tuniaka v paradajkovej omáčke (používam Calvo 80g konzervy)
2 polievkové lyžice masla
1/2 biela cibuľa

Počet porcií: 2 osoby

Čas prípravy: 10 min.

Tento recept priam milujem, nielenže je veľmi rýchli, ale zároveň aj veľmi zdravý. Cibuľu si ošúpeme, umyjeme a nakrájame na jemno. V menšej mysy si zmiešame tuniaka s maslom, tak aby sa obe suroviny spojili v jedno a nakoniec pridáme cibuľu. Všetko dobre premiešame a môžme natierať, najlepšie na celozrnné pečivo. Prajem Vám dobrú chuť!

TIP: Ten kto má rad pikantnejšiu variantu, odporúčam pridať trochu chilli.  
0

Melónový kokteil

200g červeného melóna 
100g červený rybíz
semienka CHIA

Počet porcií: 2 osoby

Čas prípravy: 10 min.

Najprv si necháme vychladiť melón v chladničke. Potom si umyjeme melón a rybíz. Melón si rozporcujeme a vykôstkujeme. Do mixéra si dáme melón spolu s rybízom a CHIA semienkami. Všetko spolu rozmixujeme a rozlejeme do väčších kokteilových pohárov.  

TIP: V prípade ak máte radšej jemnejšie kokteily, odporúčam pridať 100ml kokosového mlieka. V prípade alkoholickej varianty, odporúčam pridať trochu MALIBU. 
0

streda 12. júla 2017


Cícerový šalát

100g Kus-kus
1 konzerva cíceru (300 - 400g)/ alebo uvarený cícer
1 konzerva kukurice (300 - 400g)
1/2 biela cibuľa
1 zelená paprika
1 väčšia paradajka
4 sušené paradajky naložené v olivovom oleji
1 broskyňa
4 reďkovky
6 veľkých listov z ľadového šalátu
soľ, čierne korenie, petržlen
olivový olej, citrónová šťava 
2-3 dl zeleninový vývar/ môžte nahradiť bujónom


Počet porcií: 2-3 osoby

Čas prípravy: 20 min.


Kus-kus si pripravíme podľa bežného postupu. Nasypeme kus-kus do väčšej misy a zalejeme vriacou vodou, resp. zeleninovým vývarom a necháme odstať cca 5min. Zeleninu a ovocie si umyjeme a nakrájame na drobné kúsky (cibuľa, paradajka, paprika, ľadový šalát, reďkovky, broskyňa). Otvoríme si konzervy a prepláchneme si cícer s kukuricou pod studenou vodou. Vo veľkej mise si zmiešame kus-kus spolu so zeleninou a ovocím, pridáme aj nadrobno nakrájané sušené paradajky a dochutíme soľou a čiernym korením podľa potreby. Vyždímame šťavu z polovice citróna do šalátu a prelejeme olivovým olejom. Na záver šalát posypeme na jemno nakrájanou petržlenovou vňatkou, prikryjeme a necháme 20 min. odležať v chladničke. 

TIP: Šalát je ideálny ako príloha ku grilovanému mäsu alebo k rybe. 
0

Author