utorok 6. júna 2017

Špenátové Rizoto



Špenátové Rizoto

1 väčšia biela cibuľa
1 balenie čerstvých špenátových listov
4-5 strúčikov cesnaku
3 PL olivový olej
1PL maslo
1 smotana na varenie
1 syr bambino
trochu soľ, čierne korenie, vegeta
2-3 dl zeleninový vývar/ môžte nahradiť bujónom
300g rýža Arborio/ ak nemáme môžme použiť aj iný druh rýže 


Počet porcií: 2-3 osoby

Čas prípravy: 30 min.


Na panvicu si dáme zohriať olivový olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom, ktorú restujeme do zlatistá.  Následne pridáme čerstvé špenátové listy a necháme trochu podusiť. Medzičasom si dáme variť do druhého hrnca ryžu, ktorú varíme podliatu zeleninovým vývarom podľa potrebného času varu. Špenát si dochutíme trochou soli, čierneho korenia, vegetou a dobre premiešame. Odstavíme z horáka. Rýža medzičasom by mala byť takisto uvarená. Pridáme do nej smotanu na varenie a maslo a ešte 2-3 min. povaríme. Do hrnca k uvarenej ryži prisypeme špenátovú zmes z panvice, vytlačíme 1 syr Bambino a všetko spolu premiešame. Opäť trochu dochutíme, ak máme pocit že sme slabo dochutili a pretlačíme jeden cesnakový strúčik. Celé zľahka premiešame a môžeme podávať. Bon Appetit priatelia! 

TIP: Servírujme s nastrúhaným syrom, buď parmezánom alebo grana padano.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Author