Cviklové fašírky
2 ks cvikla
1 ks Petržlenový koreň
2 ks Strúčiky cesnaku
1 ks cibuľa
3 ks vajce
Kukuričná múka
Soľ, čierne korenie, mletá rasca, sezam
Počet porcií: 4 osôb
Čas prípravy: 45 min.
Najprv si očistíme a umyjeme zeleninu (cviklu, petržlenový koreň, cesnak a cibuľu). Do veľkej misy si nastrúhame na väčšie kúsky všetkú zeleninu. Pridáme vajcia, kukuričnú múku a dochutíme podľa potreby (soľou, čierným korením, mletou rascou a sezamom). Všetko dobre premiešame a začneme formovať fašírky. Plech si vyložíme papierom na pečenie, na ktorý si postupne poukladáme fašírky. Pečieme pri 170 stupňoch cca 30 min. Dobrú chuť priatelia!
TIP na záver: Vyskúšajte si spraviť hamburger s cviklovou fašírkou, istotne vám zachutí!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára