nedeľa 12. februára 2017



Cviklové fašírky

2 ks cvikla
1 ks Petržlenový koreň
2 ks Strúčiky cesnaku
1 ks cibuľa
3 ks vajce
Kukuričná múka

Soľ, čierne korenie, mletá rasca, sezam

Počet porcií: 4 osôb
Čas prípravy: 45 min.

Najprv si očistíme a umyjeme zeleninu (cviklu, petržlenový koreň, cesnak a cibuľu). Do veľkej misy si nastrúhame na väčšie kúsky všetkú zeleninu. Pridáme vajcia, kukuričnú múku a dochutíme podľa potreby (soľou, čierným korením, mletou rascou a sezamom). Všetko dobre premiešame a začneme formovať fašírky. Plech si vyložíme papierom na pečenie, na ktorý si postupne poukladáme fašírky. Pečieme pri 170 stupňoch cca 30 min. Dobrú chuť priatelia!

TIP na záver: Vyskúšajte si spraviť hamburger s cviklovou fašírkou, istotne vám zachutí!

0

štvrtok 2. februára 2017


Mrkvovo - kokosová polievka 

5 ks Mrkva
3 ks Petržlenový koreň
2 ks Strúčiky cesnaku
1 ks cibuľa
100 ml Kokosové mlieko

Soľ
čierne korenie
sušený zeleninový základ alebo zeleninový vývar
kurkuma
1/2 ČL Muškátový oriešok
Trochu zázvoru
Petržlenová vňať (na dozdobenie)

Počet porcií: 4 osôb
Čas prípravy: 30 min.

Očistíme a umyjeme si zeleninu (mrkva, petržlenový koreň, cesnak, cibuľu). Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky a dáme do kuchty (tlakový hrniec) a zalejeme vodou. Kuchtu dobre uzavrieme a dáme variť. Varíme cca 20 min. Medzičasom si očistíme a nakrájame petržlenovú vňať na jemno. Kuchtu po dovarení opatrne otvoríme. S ponorným mixerom rozmixujeme celú zeleninu a opäť postavíme na horák na mierny oheň. Dochutíme podľa potreby soľou, čiernym korením, muškátovým orieškom, kurkumou a vegetou. Nastrúhame trochu zázvoru a dolejeme kokosové mlieko na zjemnenie. Všetko dobre premiešame chvíľu povaríme a môžme servírovať. Každú porciu polievky posypeme petržlenov-ou vňaťou (môžte nahradiť aj pažítkou). Dobrú chuť priatelia!

TIP: Ak radi kombinujete a objavujete nové chute, skúste do polievky pridať krutóny alebo pár kvapiek tekvicového oleja a prisypať slnečnicové semienka alebo ľanové semienka.
0

Author